دبیر ستاد توسعه زیست فناوری :

امنیت ملی کشورها در گرو توجه به حوزه زیست فناوری است

امنیت ملی کشورها در گرو توجه به حوزه زیست فناوری است

به گزارش مینی کامپیوتر دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه امنیت ملی کشورها در گرو توجه به حوزه زیست فناوری است، اظهار داشت: علوم بیوتکنولوژی امروزه برای کشورها قدرت رقابت اقتصادی به دنبال داشته است و آنها قصد دارند مانع قدرت گرفتن باقی کشورها در این عرصه شوند.


به گزارش خبرنگار گروه آموزش ایرنا، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری شامگاه یکشنبه میزبان برگزاری آیین افتتاحیه دومین دوره مسابقات مسئله محور بنیاد ملی نخبگان"ره نشان"بود.
مسابقات ملی ره نشان با حمایت بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری با هدف شناسایی دانشجویان مستعد، آشناسازی دانشجویان وفارغ التحصیلان با مسائل و چالش های کشور، تشکیل هسته های دانش بنیان، توانمندسازی آنان و اتصال به مراکز فناوری و صنعتی کشور برگزار می گردد.
اما یکی از مهمانان ویژه آیین افتتاحیه دومین دوره مسابقات مسئله محور بنیاد ملی نخبگان، ره نشان مصطفی قانعی دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و رئیس اسبق انستیتوپاستور بود.
دکتر قانعی در سخنانی در این آیین ضمن قدردانی از برگزارکنندگان مسابقات ره نشان، مسابقه مسئله محور ره نشان را یکی از ایده های مناسب حوزه علم و فناوری دانست با طرح پرسشی در خصوص اینکه، به چه علت باید به مسابقاتی همچون ره نشان توجه کرد، اظهار داشت: کوتاه، مختصر اما مفید بهتر است آخرکار را بنگریم تا متوجه شویم که ابتدای کار چه کرده ایم.
وی اضافه کرد: هنگامی که از زیست صحبت می شود، اگر نگوییم امنیت ملی کشور را سروسامان می دهد، یا اقتصاد و معضل اشتغال در کشور را به صورت پایدار مرتفع خواهد کرد، به طور قطع جذابیت نخواهد داشت.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید براینکه، پژوهش و تحقیقی امروز به درد کشور می خورد که امنیت ملی کشور را تضمین کند، اظهار داشت: حال امکان دارد سوال شود که آیا برخی جاها که تحقیق و پژوهش کرده اند برای امنیت ملی بوده است؟ و چرا مسائل را آنقدر امنیتی می کنید؟
وی اضافه کرد: همین اواخر جنگی در حوزه ی تکنولوژی های قدرت ساز بین آمریکا و چین راه افتاده است که پنج تکنولوژی شامل هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی، بیوتکنولوژی، نیمه هادی ها و سیستم های خودران است و آمریکایی ها معتقدند که چین این تکنولوژی ها را از آنها سرقت کرده و امکان دارد این کشور را پشت سر بگذارد، ازاین رو برای جلوگیری از این مهم دست به تحریم چین و شرکتهای وابسته به این کشور زده اند.
قانعی اضافه کرد: حالا آمریکایی ها با گرفتن ابزار قدرت می خواهند برای چینی ها مانع بگذارند که از پیشرفت این کشور پیشگیری کند.
وی در ادامه اظهار نمود: محققان آمریکایی معتقدند علوم بیوتکنولوژی برای آمریکا امنیت ملی و قدرت رقابت اقتصادی به همراه داشته است، ازاین رو این کشور باید مانع قدرت گرفتن باقی کشورها در حوزه بیوتکنولوژی شود.
رییس اسبق انستیتوپاستور ایران افزود: پس مبحث امنیت ملی چیزی است که آنها از قبل به آن فکر کردند و بعد تکنولوژی آفریدند. ما هم باید از علوم اقتدارآفرین در کشور حمایت نماییم.
وی با اشاره به مسابقه ره نشان اشاره کرد: این مسابقه باید مدل داشته باشد و آن چیزی را در صحنه رقابت بگذارد که اگر کشور صاحب آن شد اقتدار، امنیت و اشتغال را به ارمغان آورد که البته همه چیز را هم با بضاعت محدود نمی توان پیش برد.



بیوتکنولوژی و علاقه کشورهای قدرتمند برای سرمایه گذاری در این حوزه
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در در ادامه با بیان اینکه، چینی ها تابحال در حوزه بیوتک ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گزاری نموده اند، اضافه کرد: میزان سرمایه گذاری شرکتهای چینی هم در این عرصه ۴۵ میلیارددلار است.
قانعی همینطور اشاره کرد: سرمایه گذاری کشورآلمان در حوزه بیوتکنولوژی بالغ بر ۳۳ میلیارد دلار بوده است و حتی یک شرکت دارویی در این کشور تنها ۱۱ میلیارد دلار در این بخش سرمایه گزاری نموده است.
وی با اشاره به آخرین نسخه قرارداد برجام اظهار داشت: طبق این قرارداد اگر ایران بخواهد تجهیزات بیوتک را خریداری کند که جزو تحریم رده نخست شمرده می شود باید هر پنج کشور با آن موافق باشند، به طوریکه اگر ایران بخواهد یک سانترفیوژ بخرد باید این کشورها امضاء کنند، ازاین رو تجهیزات بیوتک جز فهرست اول تحریم ها است.
رییس اسبق انستیتوپاستور اشاره کرد: شب اول پیروزی انقلاب هم تحریم بانکهای سلولی و میکروبی اولین تحریم ایران از جانب کشورهای سلطه گر بود.

می توانیم ۱۰ درصد GDP را برپایه بیوتکنولوژی پایه گذاری کنیم
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به ادعای غربی ها مبنی براینکه، ۵۰ درصد پکنت های بیوتک متعلق به آنهاست اضافه کرد: به تازگی کشورها متوجه شده اند که مسیر پیشرفت از فناوری های زیستی می گذرد.
قانعی با تاکید براینکه، کشورهایی همچون آمریکا نمی خواهند حوزه بیوتکنولوژی را از دست بدهند، اضافه کرد: این بر مبنای بحثی همان بحثی است که ما دو سال پیش اعلام کردیم که می توانیم ۱۰ درصد جی دی پی(GDP) یا همان تولید ناخالص داخلی کشورمان را بر بیوتک پایه گذاری نماییم.
وی اشاره کرد: ازاین رو اگر کشوری بتوانند با بیوتکنولوژزی به شکلی غذا فراهم آورد که دیگر کشورها به آن وابسته شوند آن کشور توانسته است امنیت آن کشورها را در اختیار خود قرار گیرد.
وی با بیان اینکه، هم اکنون برخی کشورها در حوزه سلاح برای دیگر کشورها وابستگی به وجود آورده اند اضافه کرد: این درحالی است که در حوزه بیوتک دارو رتبه ۸ برخوردارست و نخستین مساله مهم غذا است چونکه یک روز بی غذایی در کشور را نمی توان تحمل کرد و این مدلی است که این کشورها راه اندازی کرده اند.
وی با اشاره به برگزاری مسابقاتی همچون ره نشان اظهار داشت: شما که در آینده می خواهید هم به ثروت، امنیت و کارآفرینی و اشتغالزایی دست پیدا کنید، این مستلزم و مسیر اصلی آن توجه به علوم بیوتک است و جنگ هم اکنون در دنیا بر مبنای جلوگیری از دستیابی سایر کشورها به این علم حیاتی و موثر است.

ایران در حوزه بیوتک در دنیا دهم، در آسیا چهارم است
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه، کشورمان هم اکنون به لحاظ علمی در زیست فناوری رتبه دهم را به خود مختص کرده است، اضافه کرد: در میان کشورهای آسیایی با وجود کشورهایی همچون هند که ۱۰۰ میلیارد دلاردر این حوزه سرمایه گزاری نموده است و ژاپن و کره جنوبی، رتبه چهارم را داریم.
قانعی همینطور اشاره کرد: از لحاظ محصولات زیستی دارویی که پیچیده ترین حوزه بیوتک شمرده می شود ما در غرب آسیا رتبه نخست را داریم.
وی اشاره کرد: از سال ۱۳۷۹ مسئولان پی به ارزش علوم بیوتک بردند و همین مساله منجر به ایجاد ستادی برای حوزه زیست فناوری برای هماهنگی کارهای مربوطه در سطح کشور شد.
قانعی در ادامه اشاره کرد: تنها فناوری که می تواند صنعت کشورمان را نجات دهد زیست فناوری است، چونکه فناوری سبز به وجود می آورد و آن چیزی که می تواند کشاورزی کشور را متحول کند، حوزه زیست فناوری است.

۶۰ درصد صادرات دانش بنیان ها متعلق به زیست فناوران
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی همینطور با اشاره به صرفه جویی ارزی یک میلیاردی با تولید ۲۲ داروی زیستی در کشورمان، از فعالیت ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه زیست فناوری اطلاع داد.
دکترقانعی همینطور اشاره کرد: در حال حاضر بیشتر از ۹.۵ درصد درآمد شرکتهای دانش بنیان را به خود اختصاص داده اند و بیشتر از ۶۰ درصداز صادرات محصولات دانش بنیان کشورمان متعلق به شرکتهای فعال در حوزه بیوتکنولوژی است.
وی با تاکید براینکه، هدف اصلی ستاد زیست فناوری در افق ۱۴۰۴ کسب ۳ درصد بازار جهانی است همینطور راه اندازی ۲۲ شتابدهنده در حوزه های مواد اولیه دارویی، بیولوژیک و پیشرفته، پروبیوتیک، واکسن، کشاورزی، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی و پروبیوتیک و تجهیزات را از دیگر اقدامات ستاد توسعه زیست فناوری برشمرد.
بر اساس این گزارش، در اولین دوره این مسابقات ۴۵۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور شرکت نمودند که به انجام ۵۶ پروژه تعریف شده از جانب مجموعه های دانش بنیان و صنعتی در بازه زمانی ۵ ماهه پرداختند، که در نهایت تیم های برتر علاوه بر بهره مندی از جوایز مادی و معنوی، جهت همکاری بلندمدت با شرکت تعریف کننده پروژه، عرضه شدند.
در دومین دوره این مسابقات، شرکتهای فناور و صنعتی در پنج حوزه سلامت، حمل و نقل، مواد و معدن، هوشمندسازی و انرژی مبادرت به تعریف پروژه نموده اند تا شرکت کنندگان ضمن ارزیابی اولیه و تیم سازی، وارد فاز حل مساله و انجام این پروژه ها شوند.
این دوره از مسابقات از پاییز سالجاری تا آخر سال با شعار «خودتو دست کم نگیر، دست به کار شو» برگزار می شود.
شرکت در کارگاه های آموزش عمومی و تخصصی، کسب تجربه انجام پروژه های واقعی با کمک راهبران متخصص شرکت و تیم سازی از مزایای اصلی شرکت در این مسابقه می باشد.
تیم های برگزیده این مسابقات علاوه بر امتیاز نخبگی و جوایز نقدی، از مزایای طرح های شهید احمدی روشن و شهید بابایی بنیاد ملی نخبگان بهره مند خواهند شد.


منبع:

1400/08/13
20:44:05
5.0 / 5
814
تگهای خبر: تكنولوژی , تولید , دانشگاه , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
مینی کامپیوتر