اوج بارش شهابی برساوشی شامگاه ۲۱ مرداد است

اوج بارش شهابی برساوشی شامگاه ۲۱ مرداد است

پژوهشگر خانه نجوم ادیب اصفهان اظهار داشت: امسال اوج بارش شهابی بَرساوُشی در کشورمان شامگاه 21 مرداد است و علاقه مندان می توانند بدون نیاز به تجهیزات خاصی، این پدیده نجومی زیبا را به دور از آلودگی نوری شهرها رصد کنند.


به گزارش مینی کامپیوتر به نقل از ایرنا، بارش شهابی در هنگام عبور سیارهٔ زمین از میان توده ای از سنگ ها در فضا رخ می دهد که در این مواقع تعداد زیادی شهاب در جو زمین می سوزد و در آسمان قابل مشاهده است؛ در هر سال چند پدیده بارش شهابی مانند برساوشی و جوزایی اتفاق می افتد.
علی عسگری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: بارش شهابی برساوشی هر ساله از اواخر تیر شروع می شود و تا اوائل شهریور ادامه دارد که در اواسط مرداد افزایش می یابد و از غروب ۲۱ مرداد تا بامدادان ۲۲ مرداد به اوج خود می رسد.
وی با اعلان اینکه این فاصله زمانی بهترین فرصت برای رصد و مشاهده پدیده جذاب بارش شهابی است، گفت: علاقه مندان به تماشای بارش شهابی برساوشی باید از فضای شهرها و آلودگی نوری دور شوند و در فضایی باز و آسمانی صاف در جهت شمال و ستاره قطبی، ۴۵ درجه به سمت راست و سپس ۴۵ درجه به سمت بالا می توانند این پدیده را به خوبی ببینند.
این کارشناس نجوم افزود: بعنوان مثال ساکنان اصفهان باید حدود ۷۰ کیلومتر از این شهر دور شوند و در مناطقی مانند جرقویه یا در آسمان کویری به رصد و تماشای این پدیده بنشینند.
وی با تاکید بر این که رصد این پدیده نجومی نیاز به صبر و حوصله دارد، اشاره کرد: تعدادی از شهاب ها بسیار کوچک هستند و به سبب سرعت بالا، نور کمتری دارند اما در مجموع در شامگاه ۲۱ مرداد در صورت استقرار در مکان مناسب می توان حدود ۷۰ درصد شهاب ها را مشاهده کرد.
عسگری به آهنگ بارش شهابی نیز اشاره و افزود: این شاخص به مدلول تعداد شهاب هایی است که در یک ساعت از آسمان عبور می کند که آهنگ بارش شهابی برساوشی بین ۵۰ تا ۱۰۰ شهاب در ساعت است.
وی با اعلان اینکه در آذر امسال نیز بارش شهابی جوزایی اتفاق می افتد، اشاره کرد: بارش شهابی برساوشی همیشه یکی از مهم ترین و جذاب ترین پدیده نجومی سال برای مردم کشورمان است و علاقه مندان زیادی در صدد برنامه ریزی برای رصد آن هستند.
این پژوهشگر نجوم درباره چگونگی تشکیل بارش شهابی توضیح داد: دنباله دارها در منظومه شمسی وقتی به خورشید می رسند و دور آن می چرخند بمحض نزدیک شدن به آن به سبب حرارت بالا، می سوزند، ذوب می شوند و بصورت سنگ هایی در فضا معلق می مانند، زمانیکه زمین در حرکت به دور خورشید وارد این مسیر می شود در آن بازه زمانی، بارش شهابی اتفاق می افتد.
وی با اعلان اینکه در بارش شهابی برساوشی، کانون تشکیل مسیر شهاب ها در صورت فلکی برساوشی است، اشاره کرد: برای تصویربرداری از این پدیده نجومی نیاز به دوربین حرفه ای با لنزهای "چشم ماهی"(fish eye) است.
بارش شهابی برساوشی حاصل برخورد سنگ های به جا مانده از دنباله دار سوییفت تاتل با جو زمین است، ذراتی که اغلب شان به اندازه یک سر سوزن کوچک هستند و برای رصدشان به هیچ چیز جز دو چشم مشتاق نیاز نداریم.
در این پدیده نجومی تعداد شهاب ها در طول شب به شدت افزایش می یابد و می توان ده ها شهاب را در هر ساعت مشاهده کرد.



1400/05/09
21:53:57
5.0 / 5
1009
تگهای خبر: دوربین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
مینی کامپیوتر