کشف نانوحباب هایی در بدن که ویروس کرونا را به دام می اندازد

کشف نانوحباب هایی در بدن که ویروس کرونا را به دام می اندازد

به گزارش مینی کامپیوتر محققان با راه اندازی استارتاپی به نام اگزومریا، به دنبال تبدیل کشف جالب خود به یک محصول دارویی هستند، آنها قصد دارند نانوحباب هایی را که به صورت طبیعی در بدن تشکیل شده و با ویروس کرونا مقابله می کند به صورت پتنتی ثبت و تجاری سازی کنند.


به گزارش گروه علم وآموزش ایرنا، دانشمندان “نانو حباب هایی” را در خون بیماران مبتلا به کووید۱۹ کشف کرده اند، پروتئین هایی که می توانند بعنوان طعمه ویروس عمل کرده و از اندام های بدن محافظت کنند.
با وجود نوآوری و تحقیقات زیادی که انجام شده، کووید هنوز هیچ درمانی ندارد. واکسن هایی وجود دارند که سطوح قابل توجهی از محافظت در مقابل مرگ و بستری شدن در بیمارستان را برای افرادی که به آنها دسترسی دارند، فراهم می آورد. دارو و درمان های موجود را میتوان بعد از بستری شدن در بیمارستان تجویز کرد، از آنتی بیوتیک ها برای پیشگیری از عفونت و لوله گذاری برای پشتیبانی از تولید اکسیژن جهت کمک به بیمار کرونایی استفاده می شود.
خون افرادی که از ویروس جان سالم به درمی برند دارای آنتی بادی است، اما بسته به نوع بیماری، ماهیت بیماری و مدت زمانی که از بیماری گذشته باشد، سطح آنتی بادی ها متفاوت می باشد.
به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، حالا، دانشمندان در نورث وسترن مدیسین و مرکز سرطان اندرسون MD دانشگاه تگزاس در آمریکا، «نانو حباب های» طبیعی حاوی پروتئین ACE۲ (evACE۲) را در خون بیماران کرونایی شناسایی کرده اند. دکتر راغو کالوری، رئیس زیست شناسی سرطان در مرکز سرطان اندرسون MD اظهار داشت: «راهی طبیعی برای مهار این ویروس ویرانگر کشف کرده ایم.»
این ذرات در اندازه نانو می توانند عفونت از راه سویه های مختلف ویروس را محدود کنند.
پروتئین evACE۲ چیست و چگونه کار می کنند؟ این پروتئین ها به صورت «دسته ای» عمل می کند که ویروس می تواند به آن بچسبد. این پروتئین ها کووید را فریب می دهند تا باور کنند که درحال ورود به یک سلول واقعی است، این کار را با پرت کردن حواس ویروس از پروتئین ACE۲ واقعی روی سلول ها انجام می دهد، پروتئین ACE۲ مانند دری است که ویروس برای آلوده کردن سلول وارد آن می شود.
پروتئین های evACE۲ حباب های لیپیدی (چربی) کوچکی در اندازه نانوذره هستند که پروتئین ACE۲ را بیان می کنند، بنابراین بعنوان دسته هایی توصیف می شوند که ویروس می تواند به آن چنگ بزند، پروتئین اسپایک ویروس به جای ACE۲ سلولی دسته evACE۲ را می گیرد و از ورود آن به سلول جلوگیری می کند.
در واقع به جای در اصلی، ویروس وارد یک تله می شود. بعد از دستگیری و به دام افتادن، ویروس یا به صورت بی ضرر در همان اطراف شناور می شود یا بوسیله ی یک سلول ایمنی ماکروفاژ پاک می شود، در آن مرحله، دیگر نمی تواند سبب عفونت شود.
هرچه بیماری شدیدتر باشد، سطوح evACE۲ در خون بیمار کووید بالاتر است، طبق مطالعات پیش بالینی این تیم، evACE۲ بعنوان یک پاسخ طبیعی ضد ویروسی در خون انسان وجود دارد. در حالیکه آنتی بادی هایی هم وجود دارند، پروتئین evACE۲ در کنترل طیف وسیعی از انواع بهتر عمل می کند.
بیش از ۳۰ نویسنده روی این تحقیق کار کردند و الان دو موسسه کلیدی درحال ثبت اختراع evACE۲ هستند. آنها سپس با شرکای صنعتی همکاری خواهند کرد و evACE۲ را بعنوان یک محصول درمانی زیستی که شبیه اسپری بینی یا تزریق است، توسعه خواهند داد.
دکتر هیپینگ لیو، یکی از همکاران و نویسنده ارشد این مطالعه، اظهار داشت: «هرگاه یک سویه جهش یافته جدید SARS-CoV-۲ گسترش یابد، واکسن اصلی و آنتی بادی های درمانی امکان دارد قدرت خویش را در مقابل آلفا، بتا، دلتا و جدید ترین گونه های اومیکرون از دست بدهند.»
وی اضافه کرد: «زیبایی evACE۲ قدرت فوق العاده آن در مسدود کردن گونه های گسترده کروناویروس ها، همچون SARS-CoV-۲ فعلی و حتی ویروس های SARS آینده از آلوده کردن انسان است.»
لیو و دین فنگ یکی دیگر از نویسنده های ارشد تحقیق، شرکت استارتاپی اگزومریا (Exomira) را راه اندازی کرده اند تا این حق اختراع را بگیرند و evACE۲ را بعنوان یک دارو توسعه دهند.


منبع:

1400/11/25
08:10:37
5.0 / 5
964
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
مینی کامپیوتر