وزیر ارتباطات:

اطلاعات شخصی در پیامرسان های داخلی حفظ می شود

اطلاعات شخصی در پیامرسان های داخلی حفظ می شود

وزیر ارتباطات با دادن این اطمینان که اطلاعات شخصی مردم در پیامرسان های داخلی حفظ می شود، اشاره کرد: حتی نهادهای نظارتی اجازه دسترسی به داده ها را ندارند و برای این نهادها با داشتن حکم از قضات ویژه ای که منصوب مستقیم رئیس قوه هستند و در موارد خاص با مجوز رئیس قوه دسترسی فراهم می شود.


به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، «پیام رسان بومی» از آن دست مسائل حوزه ارتباطات است که برخلاف خدمات بومی مانند نقشه و مسیریاب، سرویس حمل و نقل و فروش اینترنتی، نتوانسته با استقبال عمومی رو به رو شود.
طرح پشتیبانی از پیامرسان ها در قالب ۲ فاز و از حدود چهار سال قبل شروع شد، اما موانع سر راه پیامرسان ها فقط مالی و زیرساختی نیستند. عمده دلیلی که موجب عدم رغبت مردم برای حضور در این پلت فرم ها بیان می شود، بعد روانی و فرهنگی است.
در میان مردم این شائبه وجود دارد که ممکنست داده های آنها در بستر پیامرسان های بومی، حفاظت نشود. «عیسی زارع پور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت و گو با ایرنا، به صراحت اعلام نمود چنین اتفاقی ممکن نیست رخ بدهد و در مواقع خاص نیز این دسترسی با شرایط و ضوابط سختگیرانه ای انجام می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت و گو با ایرنا، برنامه های این وزارتخانه برای توسعه شبکه ملی اطلاعات و بطور خاص پیامرسان های بومی را تشریح نمود.


تهران نباید تنها قطب مدیریت ترافیک کشور باشد
زارع پور اضافه کرد: برمبنای طرح کلان شبکه ملی اطلاعات، ۵۳ تکلیف در زمینه شبکه ملی اطلاعات وجود دارد که یکی از آنها در لایه خدمات پایه کاربردی، بحث پیامرسان های بومی است. شبکه ملی اطلاعات ۲ بال اصلی دارد که یکی از آنها ایجاد یک شبکه پرسرعت و پایدار در سراسر کشور است. زمانی می توانیم بگوییم یک شبکه پرسرعت و باکیفیت در کشور وجود دارد که در لایه دسترسی ارتباطات سیار رشد نماییم و ارتباطات ثابت نیز مبتنی بر فیبر باشد. برای دسترسی به سرعت های چند ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه باید ظرفیت های این حوزه افزایش پیدا کند.
وزیر ارتباطات اشاره کرد: معماری شبکه ملی اطلاعات، باید به شکلی اصلاح گردد که بسته های ارتباطی ناشی از تراکنش مردم با حداقل تاخیر به دست شان برسد. حالا حدود ۹۸ درصد ترافیک کشور در تهران مدیریت می شود و اگر یک نفر از تهران قصد برقراری تماس تصویری (در بستر پلت فرم داخلی) با استان دیگر داشته باشد، این ترافیک باید به تهران بیاید و برگردد.
وی اضافه کرد: ما می خواهیم علاوه بر راه اندازی یک شبکه متوازن و کیفی، تک قطبی بودن تهران در بحث مدیریت ترافیک کشور را از بین ببریم تا تمام پارامترهای کیفی شبکه، حداکثری شود.
زارع پور اشاره کرد: لایه دیگر شبکه ملی اطلاعات، لایه خدمات است. یکی از خدمات مهمی که باید در بستر شبکه ملی اطلاعات ارائه شود، خدمات دولت الکترونیک است که برمبنای مصوبه هفته گذشته مجلس تبدیل به قانون شد و بواسطه آن تمامی دستگاهها مکلف شدند که پنجره واحد خدمات خودرا راه اندازی کنند و یک سوم خدمات پرکاربرد خودرا بصورت غیرحضوری عرضه کنند. وزارت ارتباطات نیز باید روی پنجره خدمات دستگاهها، یک پنجره واحد ملی راه اندازی کند تا دسترسی به دولت الکترونیک بیش از گذشته محقق شود.
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم اشاره کرد: بخش دیگر خدمات، مربوط به بخش خصوصی و عمومی است. به این معنا که مردم تمام نیازهای خودرا با یک بار وارد شدن در هر سامانه ای دریافت نمایند و نیاز نباشد تا برای هر خدمت یکبار نام کاربری و رمز عبور وارد کنند. برای دستیابی به این هدف، چند اپراتور ارائه خدمت شکل خواهند گرفت تا خدمات بصورت تجمیعی در اختیار مردم قرار بگیرد.
قطع وابستگی در خدمات پایه کاربردی
زارع پور با اشاره به اینکه لایه بعدی شبکه ملی اطلاعات خدمات پایه کاربردی است، اضافه کرد: پیامرسان، موتور جستجو، نقشه و مسیریاب همچون خدمات پایه کاربردی است که تا جای ممکن باید وابستگی در آنرا به حداقل برسانیم.
وی اضافه کرد: وجود چند ۱۰ میلیون کاربری که در زمینه خرید و فروش اینترنتی فعال می باشند و حتی نام سایت های مشابه خارجی را نمی دانند، نشان میدهد ما ظرفیت های خوبی در این عرصه داریم و همین اتفاق باید در مقوله پیامرسان ها رخ دهد.
عیسی زارع پور سال ها است در پیامرسان های بومی فعالیت دارد، هم در زمان قطع اینترنت که آنها نتوانستند نیاز مردم را مرتفع کنند، کاربر این فضا بود و هم الان که بعنوان وزیر ارتباطات فعالیت می کند، وی درباره وضعیت پیامرسان های بومی اظهار داشت: من در هر ۲ مقطع کاربر شبکه های اجتماعی بودم. باتوجه به تجربه کاربری خودم می گویم که پیامرسان های بومی حالا به نحو بسیار چشمگیری از نظر فنی پیشرفت کرده اند و کیفیت آنها با گذشته قابل قیاس نیست.
زارع پور اشاره کرد: پیامرسان ها نیاز به حمایت دارند. باید برای آنها مزیت های نسبی فراهم گردد تا بتوانند خدمات خوبی را در محدوده جغرافیایی خودمان به مردم عرضه کنند. برنامه ما این است که مردم قسمتی از خدمات را بوسیله پیامرسان های بومی دریافت نمایند. ایجاد مزیت رقابتی نسبت به پیامرسان های خارجی موجب ایجاد رغبت در مردم می شود.
لایحه صیانت از داده های شخصی کاربران در راه تصویب
وی درباره نگرانی مردم در زمینه حریم خصوصی، اظهار داشت: یکی از مواردی که موجب عدم رغبت مردم به استفاده از پیامرسان های بومی شده، نبود قانون در این فضا است. برای حل این خلاء، لایحه صیانت از داده های شخصی کاربران را که در دولت گذشته تهیه شده است، به روز می نماییم و آنرا به سرعت بوسیله کارگروه اقتصاد دیجیتال که بعنوان مسیر ویژه برای مصوبات این حوزه در دولت تشکیل شده است، به مجلس می فرستیم.
زارع پور با تاکید بر فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره صیانت از داده های شخصی مردم و اینکه در قانون اساسی نیز عنوان شده که هیچکس حق ندارد به داده های شخصی مردم دست اندازی کند، اضافه کرد: خیال مردم از بابت صیانت از داده های شان راحت باشد. حتی نهادهای امنیتی نیز فقط با داشتن حکم قاضی از قضات ویژه ای که منصوب مستقیم رئیس قوه هستند و در موارد خاص با اذن رئیس قوه قضائیه طبق اصل ۲۵ قانون اساسی می توانند به داده ها دسترسی پیدا کنند.
خیال مردم از حفاظت داده های شخصی خود راحت باشد
وی با اشاره به اینکه حتی نهادهای نظارتی نیز اجازه دسترسی به داده های مردم را ندارند، اشاره کرد: من بعنوان وزیر ارتباطات به مردم این اطمینان خاطر را می دهم که وضعیت چنین است و خیال شان بابت صیانت از داده ها راحت باشد.
زارع پور اضافه کرد: هر هفته جلسات مربوط به شبکه ملی اطلاعات برگزار می شود، در آخرین جلسه مربوط به خدمات شبکه ملی اطلاعات برنامه برای پشتیبانی از پلت فرم های سکوهای خدمات دهنده ارائه دادیم که به مرور اعمال و اطلاع رسانی می شود. امیدواریم به این واسطه روز به روز کیفیت پیامرسان ها افزایش پیدا کند.



منبع:

1400/12/23
12:18:40
5.0 / 5
624
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
مینی کامپیوتر