گزارش مینی كامپیوتر؛

سرنوشت اینستاگرام و واتس اپ در گروی پاسخگویی متا

سرنوشت اینستاگرام و واتس اپ در گروی پاسخگویی متا

به گزارش مینی کامپیوتر، به نظر می آید انفعال شرکت متا در مقابل نامه مرکز ملی فضای مجازی در خصوص ایجاد نمایندگی در ایران، اینستاگرام و واتساپ را به سمت فیلتر دائم و قانونی در ایران می برد.


به گزارش مینی کامپیوتر به نقل از مهر، حدود سه ماه پیش، فوت مهسا امینی بار دیگر بهانه ای به دست دشمنان جمهوری اسلامی داد تا با ایجاد بی نظمی و اغتشاش، امنیت کشور را به مخاطره اندازند که در همین راستا دو پلت فرم واتساپ و اینستاگرام به علت همکاری با دشمن در راه برهم زدن امنیت کشور با مصوبه شورایعالی امنیت ملی مسدود شدند و این محدودیت دسترسی همچنان ادامه دارد. اینستاگرام در خلال این مدت از هیچ اقدامی ضد امنیت کشور از قبیل نفرت پراکنی، تهییج و تحریک افکار عمومی برای ایجاد اغتشاش و دمیدن بر آتش ناامنی دریغ نکرد به طوریکه پستهای آموزش ساخت سلاح های جنگی مانند کوکتل مولتوف هم اجازه انتشار داشتند و بعد از انتشار حذف نمی شدند این در شرایطی است که آموزش و خرید و فروش سلاح، انتشار محتوای منفی و خشونت آمیز، تشویق افراد به خشونت، سخنان تنفرآمیز، تهدید افراد به ایجاد صدمات مالی و جسمی و … خلاف مقررات این شبکه اجتماعی بوده و اینستاگرام باید نسبت به تولید و انتشار محتواهایی چنین واکنش نشان دهد اما آنچه طی این چند ماه اخیر در ایران شاهد آن بودیم، انفعال و رفتار دوگانه و تبیض آمیز این شرکت نسبت به گسترش نفرت پراکنی و خشونت بوده است.
مسئولان مربوطه همچون وزیر ارتباطات و فرمانده پدافند غیرعامل هم در این زمان در مورد زمان رفع فیلتر اینستاگرام و واتس اپ تصریح کردند تا زمانیکه این دو پلت فرم تعهدات لازم را نداشته و تابع قوانین جمهوری اسلامی نباشند و در قالب این قوانین فعالیت نکنند، این مصوبه تداوم خواهد داشت.
به دنبال ادامه روند تبعیض آمیز پلتفرمهای وابسته به شرکت متا، مرکز ملی فضای مجازی با ارسال نامه ای مراتب اعتراض خویش را نسبت به عملکرد سکوهای این شرکت در مورد عدم رعایت قوانین ایران و قوانین داخلی پلت فرم از راه دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن به گوش مدیر ارشد شرکت متا رساند.
مرکز ملی فضای مجازی در این نامه به متا فرصت داد تا به منظور فراهم شدن امکان فعالیت پایدار سکوهای مذکور اقدامات لازم همچون معرفی نماینده رسمی مسئولیت پذیر مستقر در ایران را حداکثر تا ۱۰ روز بعد از دریافت نامه انجام دهد.
این نامه بر مبنای مصوبه سال ۱۳۹۶ شورایعالی فضای مجازی ارسال شده که پیام رسان های خارجی را ملزم به داشتن نماینده در کشور می کرد. در تبصره دوم از ماده ۲ این مصوبه چنین ذکر شده است که: برای پیام رسان های اجتماعی خارجی متقاضی مجوز، انجام ذخیره سازی و پردازش داده ها در داخل کشور و معرفی نماینده رسمی حقوقی تام الاختیار داخلی الزامی است.
در نامه مرکز ملی فضای مجازی به متا، جمهوری اسلامی ایران نسبت به انتشار سازمان یافته اخبار خلاف واقع، ترویج رفتارهای تبعیض آمیز و نفرت پراکنی، ترغیب خشونت و ناآرامی های اجتماعی، نقض حاکمیت ملی و نقض حقوق کاربران از راه اعمال استانداردهای دوگانه و زمینه سازی و فعالیت تبلیغی و عملیاتی گروههای تروریستی روی سکوهای وابسته به شرکت متا، تعمیق شکاف های اجتماعی، تجزیه طلبی و زمینه سازی برای جرایم سازمان یافته مانند حمل و نقل تسلیحات جنگی و غیره اعتراض کرده است.
به دنبال پیگیری های انجام شده در مورد پاسخ شرکت متا به نامه مرکز ملی فضای مجازی، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران تصریح کرد که هنوز پاسخی در اینباره از جانب متا دریافت نشده و تصمیم گیری در مورد رفع فیلتر به عهده نهادهای امنیتی است.
در اظهاراتی تازه اما ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی در رابطه با نامه ایران به مالک شرکت متا و تصمیم گیری در مورد سرنوشت فیلترینگ پلت فرم های اینستاگرام و واتساپ گفته است عدم پاسخگویی متا به نامه ایران، مقدمه ای برای مجوز قانونی انسداد این پلت فرم ها در ایران خواهد بود.
فیروزآبادی می گوید مسدودسازی صفحاتی با میلیونها کاربر از سوی خود اینستاگرام هم در هیچ کشوری پسندیده نیست، دست کم میتوان در اینباره توافق کرد اما در مورد این که مقرر است چه اتفاقی بیفتد باید اظهار داشت که بستن اینستاگرام هم اکنون به علل شرایط امنیتی است اما ادامه فعالیت آن احتیاج به مجوز دارد.
مجوز قانونی یا باید طبق روال در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه صادر شود یا یک قاضی یا مرجع عالی مانند شورایعالی فضای مجازی یا شورایعالی امنیت ملی درخواست آنرا بدهد که تابحال چنین مجوزی در هیچ کجا در اینباره به تصویب نرسیده است.
به گزارش مینی کامپیوتر به نقل از مهر، ایران نخستین کشوری نیست که در رابطه با اقدامات شرکتهای فناوری به مسؤلان پلتفرمها اعتراض کرده و خواهان ایجاد نمایندگی تام الاختیار از شبکه های اجتماعی و پیام رسان های خارجی در داخل کشور می شود، خیلی از کشورها همچون ترکیه و هند هم برای تداوم فعالیتهای برخی شبکه های اجتماعی خارجی مانند واتس اپ، توئیتر و تلگرام خواهان ایجاد این نمایندگی در داخل کشور خود بوده اند که البته با موافقت شرکتهای طرف قرارداد روبرو شده است.
در سال ۱۳۹۹ معاون وزیر حمل و نقل و زیرساخت ترکیه در پیامی توئیتری از موافقت فیس بوک و اینستاگرام پیرو قانون ۷۲۵۳ اطلاع داد و حتی اظهار امیدواری کرد که توئیتر و سایر شبکه های اجتماعی هم اقدامی مشابه انجام دهند.
پیگیری های خبرنگار مهر از آن حکایت می کند که تا این لحظه پاسخی از شرکت متا ارسال نشده و به نظر می آید با عنایت به این موضوع، واتس اپ و اینستاگرام در ایران در یک قدمی فیلترینگ دائمی قرار داشته باشند و در صورت ادامه انفعال شرکت متا به سرنوشت تلگرام گرفتار شوند.


منبع:

1401/09/27
11:12:37
5.0 / 5
551
تگهای خبر: استاندارد , اینستاگرام , پیام رسان , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
مینی کامپیوتر