معاون پژوهشی دانشگاه تهران در گفت وگو با مینی كامپیوتر مطرح كرد

ارتقا و پیشرفت صنایع تحریمی توسط دانشگاهیان

ارتقا و پیشرفت صنایع تحریمی توسط دانشگاهیان

به گزارش مینی کامپیوتر، معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه سطح کیفیت علمی دانشجویان ایرانی در سطح استاندارد های جهانی است، اظهار داشت: ایرانی ها جایگاه بسیار خوبی در دانشگاه های دنیا دارند. این نشان می دهد؛ روند علمی و سطح کیفی دانشجویان و دانشگاهیان در کشور بسیار بالاست. به همین دلیل؛ توانسته ایم در یکسری از  صنایع تحریمی با همت و دانش خود آن صنایع را ارتقا و پیشرفت دهیم.


به گزارش مینی کامپیوتر به نقل از ایسنا، مقام معظم رهبری در بیست و سومین روز از ماه مبارک رمضان ۱۴۰۳ با کارگزارن کشور دیدار نمود. ایشان در فرمایشات خود به کلمه کلیدی «واقعیت شیرین مسائل جامعه» اشاره کردند.
در این زمینه باید گفت؛ دانشگاهیان جمعیت بزرگی در جامعه نیستند؛ اما در رشد و توسعه کشور تاثیر گذار هستند و خیلی از پیشرفت های کشور که واقعیت های شیرین را برای مردم رقم زده است، توسط دانشگاهیان رقم خورده است.
در همین باره مهدی فکور، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه جمعیت دانشگاهی زیاد نیست؛ اما جامعه به عملکرد آنها نگاه می کند، اظهار داشت: کیفیت علمی دانشجویان ایرانی در سطح استانداردهای جهانی است و جایگاه بسیار خوبی در بین دانشگاه های دنیا داریم. این نشان می دهد؛ راهبردهای خوبی برای رشد علمی و ارتقاء سطح کیفی دانشگاه اتخاذ شده است. به همین دلیل؛ توانسته ایم در صنایع استراتژیک و پیشرو با همت و دانش خود به جایگاههای قابل توجهی در منطقه و دنیا برسیم.
وی افزود: با وجود تحریم های بین المللی که کشور در آن قرار دارد، دانشگاهیان تلاش نموده اند تا محصولات باکیفیت دانش بنیان تولید و به بازار عرضه کنند. برنامه های منسجمی درباب ایجاد زمینه های مناسب برای یافتن جایگاه دانشجویان، فارغ التحصیلان و استفاده بهینه از تخصص آنها در صنایع در رابطه با حوزه تحصیل، تدوین شده و در حال اجراست. بطور قطع انجام تحقیقات کاربردی و در امتداد نیازهای جامعه و صنعت به دانشجویان و دانشگاهیان روحیه و انگیزه فعالیت مضاعف خواهد داد. با اقدامات انجام شده در قالب طرح پایان نامه/رساله (پارسا) و خانه ارتباط دانشگاه و صنعت، قسمتی از نیازهای تحقیقاتی جامعه و صنعت توسط دانشگاهیان و در قالب انجام پایان نامه ها و رساله ها تامین می شود و این مبادرت به دانشجویان احساس مؤثر بودن می دهد. بدین جهت شاهدیم دانشجویانی که بوسیله انجام طرح پژوهشی برای صنعت وارد صنایع مرتبط شده اند، منشأ خدمات مؤثرتری در عرصه تخصصی خود و در زمانی کوتاه هستند.
فکور یکی از با اهمیت ترین اقداماتی که دانشگاه تهران پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری انجام داده است را کاربردی کردن رساله و پایان نامه ها نام برد و اظهار داشت: با اتخاذ برنامه ای منسجم، رساله ها و پایان نامه ها را از کتابخانه ها خارج کرده ایم و تا حدی به سمت کاربردی شدن سوق داده ایم. همچنین؛ حمایت های ویژه ای هم در نظر گرفته شده است و به همین دلیل برنامه ای با نام پارسا تدوین کرده ایم که در آن دو فاز ثبت پارسای پژوهشی و فناوری مطرح می شود.
وی ادامه داد: یک سامانه هم به راه افتاده است که هم اکنون بصورت آزمایشی فعالیت می کند. در این پلت فرم برای دانشجویانی که بتوانند پایان نامه ها را از سطح پژوهشی به سطح فناوری ارتقا دهند، گزینه های حمایتی خاصی پیشنهاد شده است. برای این دسته از دانشجویان، تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته شده است و کسانی که پارسای فناوری موفق انجام دهند، در نهایت به پارک علم و فناوری معرفی می گردند. معتقدیم ایجاد هر شرکت دانش بنیان نیاز به یک پشتوانه کار تحقیقاتی دارد. باید یک کار تحقیقاتی، سکوی فعالیت شرکت های دانش بنیان و ثبت محصول فناورانه باشد و بهترین بستر انجام کار تحقیقاتیِ پیش نیازِ محصولات دانش بنیان، همان قالب پایان نامه/رساله ها است.
فکور با اعلان اینکه خانه دانشگاه و صنعت هم راه اندازی کرده ایم، اظهار داشت: رساله و پایان نامه ها در این خانه در تعامل با صنعت و برمبنای نیاز های صنایع تعریف و نگاشته می شوند. این خانه کمک می نماید تا صنایع باتوجه به نیاز های خود نیروی انسانی کارآمد را از میان دانشجویان جذب کنند.




منبع:

1403/01/19
09:20:42
5.0 / 5
162
تگهای خبر: استاندارد , تولید , خدمات , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
مینی کامپیوتر