رازینی در گفت وگو با مینی كامپیوتر مطرح كرد
توسعه کمی و کیفی آموزش عالی بعد از پیروزی انقلاب
به گزارش مینی کامپیوتر، معاون آموزشی وزارت علوم ضمن اشاره به توسعه کمی و کیفی آموزش های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: هنوز در حوزه جهت گیری علم و فناوری در کشور جای کار بیشتری وجود دارد و علم و فناوری باید در جهت حل مسایل بشری و رفع مشکلات جامعه گام بردارد. ما در حوزه هایی نظیر علوم انسانی هنوز راه نرفته داریم.
دکتر روح الله رازینی در گفتگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب به پیشرفت های آموزش عالی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره و اظهار نمود: به عقیده من این دستاوردها را در سه جهت میتوان تحلیل کرد؛ یکی از این حوزه ها توسعه کمی تعداد دانشجویان، اعضای هیأت علمی، رشته ها، برنامه های درسی و مراکز آموزش عالی است که در این سال ها رشد قابل توجهی داشته است.
ایشان در ادامه ضمن اشاره به تحصیل بیشتر از سه میلیون دانشجو در دانشگاه های آموزش عالی کشور، خاطرنشان کرد: تعداد واحدهای آموزشی عالی ما شامل مؤسسات و دانشگاه ها رشد قابل توجهی طی چهار دهه پیروزی انقلاب اسلامی داشته است؛ به صورتی که خیلی از این مراکز دارای پارک های علم و فناوری هستند که در دوره پیش از انقلاب چیزی به نام پارک وجود نداشت.
معاون آموزشی وزارت علوم اظهار نمود: برخی معتقد هستند افزایش تعداد دانشجویان و مراکز آموزش عالی متناسب با افزایش جمعیت کشور روی داده است؛ اما اگر به صورت نسبی این توسعه کمی را مورد بررسی قرار دهیم، خواهیم دید که سرانه دانشجویان در کشور به صورت قابل توجه افزایش پیدا کرده است.
دکتر رازینی با اشاره به اینکه ما در دوران بعد از انقلاب در مولفه های کیفی آموزش عالی شاهد رشد قابل توجه بودیم، تصریح کرد: بر این اساس ما در بعضی از حوزه های علمی کشور نظیر نانو نه تنها در کشور بلکه در دنیا هم توانستیم جزو رتبه های اول قرار بگیریم. یا برخی شاخصهای کلانتر نظیر عدالت آموزشی که با اهداف انقلاب اسلامی هم همسو بوده، در این چهار دهه محقق شده است.
وی تصریح کرد: خوشبختانه توسعه کمی مراکز آموزش عالی متناسب با توزیع جغرافیایی کشور اتفاق افتاده است که این امر عدالت آموزشی را در کشور بخصوص در سطح آموزش عالی فراهم نموده است.
معاون آموزشی وزارت علوم به تنوع زیر نظام های آموزشی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره نمود و اظهار داشت: به جز توسعه کمی و کیفی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه ها اتفاق افتاده است، هنوز در حوزه جهت گیری علم و فناوری در کشور جای کار بیشتری وجود دارد؛ به صورتی که علم و فناوری باید در جهت حل مسایل بشری و رفع مشکلات جامعه گام بردارد. ما در حوزه هایی نظیر علوم انسانی هنوز راه نرفته داریم.
معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به اینکه ما در حوزه عدالت آموزشی از نظر توسعه کمی مراکز آموزشی به صورت نسبی موفق شدیم، اظهار داشت: عدالت آموزشی مسیر پایان پذیری نیست که معتقد باشیم به این امر دست یافتیم. ما باید هم به لحاظ دسترسی به آموزش توسط اقشار و همه سطوح جامعه تلاش کنیم؛ هم کیفیت آموزش مطلوب آموزشی فراهم گردد و هم دسترسی ساده به این اطلاعات صورت بگیرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب