مقدار گاز هیدروژن موجود در جهان محدود است

مقدار گاز هیدروژن موجود در جهان محدود است

ستاره شناسان مدت ها بود كه می دانستند كهكشان ها در زمان آغاز تشكیل جهان نسبت به جهان امروز، ستاره ها را سریع تر تشكیل می دادند.


به گزارش مینی کامپیوتر به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، اخترشناسان "مرکز ملی اخترفیزیک رادیویی" با استفاده از "تلسکوپ رادیویی متروویو غول پیکر"(GMRT) به روز شده در پونا و محققان "موسسه تحقیقاتی رامان"(RRI) محتوای هیدروژن اتمی کهکشان ها را طی هشت میلیارد سال قبل که در آن زمان جهان جوان بود، اندازه گیری کرده اند. برای نخستین بار ستاره شناسان موفق به اندازه گیری محتوای گاز هیدروژن اتمی موجود در کهکشان های ستاره ساز طی هشت میلیارد سال قبل شده اند. با عنایت به تشکیل بسیار زیاد ستاره ها در کهکشان های اولیه، گاز اتمی آنها طی یک یا دو میلیارد سال قبل به علت تشکیل ستاره مصرف شده است و این بدان معناست که جهان سوخت نامحدود برای ادامه روند تشکیل ستاره ها برای همیشه ندارد.
"آدیتیا چودوری"(Aditya Chowdhury) دانشجو مقطع دکترا و نویسنده اصلی این تحقیق اظهار داشت: اگر کهکشان ها نتوانند گاز بیشتری بدست آورند، فعالیت تشکیل ستاره آنها کاهش یافته و سرانجام متوقف می شود. کاهش فعالیت مشاهده شده در تشکیل ستاره را می توان با فرسودگی هیدروژن اتمی توضیح داد.
طی این مطالعه محققان با استفاده از تلسکوپ رادیویی متروویو غول پیکر، به دنبال یافتن یک خط طیفی در هیدروژن اتمی می گشتند. برخلاف ستاره ها که در طول موج های نوری به شدت نور ساطع می کنند، سیگنال هیدروژن اتمی در طول موج های رادیویی با طول موج ۲۱ سانتی متر، نهفته هستند و تنها با تلسکوپ رادیویی قابل تشخیص هستند.
متأسفانه این سیگنال ۲۱ سانتی متری بسیار ضعیف است و حتی رصد آن توسط کهکشان های دور دست و تلسکوپ رادیویی متروویو غول پیکر هم دشوار است. برای غلبه بر این محدودیت محققان از تکنیکی به نام "انباشته شدن"(stacking) برای ترکیب سیگنال های ۲۱ سانتی متری نزدیک به هشت هزار کهکشان که قبلاً با تلسکوپ های نوری شناسایی شده بودند، استفاده کردند و توسط این روش میزان متوسط گاز این کهکشان ها را اندازه گیری کردند.
"کی اس داراکاناث"(K. S. Dwarakanath) یکی از نویسندگان این تحقیق اظهار داشت: در سال ۲۰۱۶ ما از تلسکوپ رادیویی متروویو غول پیکر ارتقا نیافته برای انجام یک مطالعه مشابه بهره برده بودیم و بنابراین تنها توانسته بودیم به تجزیه و تحلیل حدود ۸۵۰ کهکشان بپردازیم. اما حال با کمک تلسکوپ رادیویی متروویو غول پیکر ارتقا یافته موفق به بررسی تعداد کهکشان های بیشتر شدیم که این یک گام بزرگ است.




منبع:

1399/07/27
11:34:42
5.0 / 5
1461
تگهای خبر: فعالیت , هك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
مینی کامپیوتر