رییس پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی تاكید كرد:

علم و فناوری، تنها راه برون رفت از محدودیت های اقلیمی

علم و فناوری، تنها راه برون رفت از محدودیت های اقلیمی

به گزارش مینی کامپیوتر رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، تنها راه برای برون رفت از محدودیت های اقلیمی ایران را ورود و توسعه هرچه بیشتر علم و فناوری و کاربردی کردن تکنولوژی های جدید زیستی در چارچوب توسعه کشاورزی دانش بنیان دانست.


به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه ایرنا، صابر گلکاری عصر سه شنبه در چهارمین همایش بین المللی و دوازدهمین کنگره ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی که به صورت آنلاین برگزار شد، با گرامیداشت زنده یاد بهزاد قره یاضی بنیانگذار پژوهشگاه بیوتکنولوژی ایران که بر اثر بیماری کرونا درگذشت اظهار داشت: کشورمان به لحاظ امکانات متنوع تولیدی بسیار ثروتمند است، اما با محدودیت های اقلیمی شدید و خشکسالی مواجه می باشد.
وی افزود: این به شکل ذاتی کشوری خشک و نیمه خشک است و آثار خشکسالی در طول سال های اخیر بیشتر از گذشته نمایان تر شده است متوسط بارندگی سالانه در کشورمان حدود ۱۰۰ میلیمتر کاهش یافته است.
گلکاری افزود: میزان بارندگی سالانه از متوسط بالای ۳۵۰ میلیمتر به زیر ۲۵۰ میلیمتر کاهش یافته است و امسال از این میزان هم ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش داشت که این در کنار افزایش دما و این که ۷۰ درصد از بارندگی های ما به علت تبخیر و تعرق به صورت مستقیم از دست می روند و مشکلات دیگری چون الگوی کشت و مشکلات در ارتباط با سیاست های نه چندان مناسب حفاظت از منابع زیست محیطی تولید، ادامه تولید پایدار را با مشکل مواجه کرده است.
وی اظهار داشت: بطور قطع شوک تولید محصولات اساسی در شرایط فعلی به علت محدودیت های اقلیمی که سال جاری در مورد محصولات راهبردی با آن مواجه هستیم و خواهیم بود مثالی روشن از شرایط موجود است.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، تنها راه برای برون رفت از محدودیت های اقلیمی در ایران را ورود و توسعه هرچه بیشتر علم و فناوری و کاربردی تکنولوژی های جدید زیستی در چارچوب توسعه کشاورزی دانش بنیان دانست.
وی تصریح کرد: در واقع تنها توسعه کشاورزی دانش بنیان می تواند کشورمان را در بهبود و افزایش امنیت غذایی و حتی افزایش پایدار تولید یاری رسان باشد.
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی همینطور با تاکید اهمیت روز افزون علوم بیوتکنولوژی در جهان امروز، اظهار داشت: هم اکنون فقط گردش مالی سالانه مهندسی ژنتیک ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار در سال است که تخمین زده شده است که در سال ۲۰۳۰ به بالای ۱۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
وی در توضیح بیشتری درباره اهمیت علوم بیوتکنولوژی در دنیای امروز ضمن اشاره به اپیدمی کرونا در جهان اضافه کرد: هم اکنون دو واکسن که نسبت به سایر واکسن های ساخته شده بیشتر موثر و موفق عمل کرده اند واکسن هایی بوده اند که با استفاده از ابزار بیوتکنولوژی ساخته شده اند.
گلکاری در بخش دیگری ضمن اشاره به خدمات پژوهشگاه تحقیقات کشاورزی اظهارکرد: این پژِوهشگاه متولی توسعه تکنولوژی های جدید زیستی در بخش کشاورزی و کاربرد این فناوری ها در جهت بهود امنیت غذایی کشور است.
وی با اشاره به اینکه پژوهشگاه مذکور به دنبال توسعه پایدار در بخش کشاورزی بویژه مهندسی ژنتیک، بیوتکنولوژی میکروبی، بیوتکنولوژی جانوری و بیوتکنلوژی صنایع غذایی و بیوتکنولوژی متابولیت های ثانویه و زیست شناسی سامانه ها و فیزیولوژی ملکولی و کشت بافت است اضافه کرد: این پژوهشگاه در عمر کوتاه خود از تاسیس در ۱۳۷۸ تابحال دستاوردهای متنوعی داشته است و ماحصل تحقیقات انجام شده در زمینه های زراعی، باغی، صنایع غذایی و شیلات و ضایعات و پسماندها را تقدیم بهره وران بخش کشاورزی کرده است.
گلکاری در ادامه، کار روی ارقام جدید مرکبات، سالم سازی پایه های میوه، تولید هسته های عاری از ویروس و باکتری در انگور و سیب زمینی و ایجاد رنگ های والدینی برای تولید بذور هیبریدی برای تولید علمی سبزیجات و تولید دانش فنی برای ریزفاکتورها و محصولات مختلف همچون خرما، عناب، سماق، زغال اخته و گیاهان مختلف و تولید واریته هایی از گیاهان و محصولات مختلف پروبیوتیک با ارزش افزوده، طراحی و ساخت انواع بیوراکتورهای ارزان برای تولید محصولات باارزش افزوده بالا را از اقدامات پژوهشگاه نام برد.
وی همینطور با بیان اینکه، موسسه تحقیقات کشاورزی در زمینه مهندسی ژنتیک هم تابحال پروژه های مهمی را به سرانجام رسانده است، اضافه کرد: این شامل محصولات مهمی همچون برنج، پنبه، سیب زمینی و گلرنگ است که بیشتر با هدف ایجاد مقاومت به آفت و بیماری ها و همینطور بهبود کمی و کیفی تولید روغن بوده است که اگرما بتوانیم با رفع مشکلات محصولات را به تولید برسانیم شاهد اثربخشی فراوان درکاهش هزینه ها و کاهش آلودگی های محیطی و افزایش تولید خواهیم بود.
چهارمین همایش بین المللی و دوازدهمین کنگره ملی بیوتکنولوژی ایران، به همت انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و انجمن های علمی و موسسات پژوهشی این حوزه از ۳۱ مردادماه تا دوم شهریورماه ۱۴۰۰ به صورت آنلاین با اجرای مراسم ویژه بزرگداشت زنده یاد دکتر قره یاضی و معرفی و تجلیل از دو چهره اثرگذار زیست فناوری ایران برگزار گردید.
این همایش بین المللی هر دو سال یک مرتبه به منظور آشنایی پژوهشگران و تولیدکنندگان داخلی با جدید ترین دستاوردهای زیست فناوری ایران و جهان برگزار می گردد.
این دوره از همایش به منظور تاکید بر اهمیت زیست فناوری در حوزه امنیت غذایی و تبیین این مهم با شعار «سده ۱۴۰۰: زیست فناوری برای امنیت غذایی و سلامت» برگزار شد.


1400/06/03
21:08:30
5.0 / 5
872
تگهای خبر: آنلاین , تكنولوژی , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
مینی کامپیوتر