تراشه های كامپیوتری بو كشیدن را یاد می گیرند
به گزارش مینی كامپیوتر شركت اینتل در كوشش برای تولید یك تراشه كامپیوتری است كه بتواند از برخی فعالیتهای مغز تقلید كند و مانند انسان ها و حیوانات بو بكشد یا حداقل تا حدی از این اقدام تقلید كند.
به گزارش مینی كامپیوتر به نقل از اینكوآیرر، محققان شركت اینتل با همكاری پژوهشگران دانشگاه كورنل در حال ابداع الگوریتم ریاضی منحصر به فردی هستند كه بو كشیدن را برای تراشه های كامپیوتری ممكن كند.
این محققان با بررسی سیستم بویایی برخی حیوانات و برآورد فعالیت الكتریكی مغز آنها در زمان بو كشیدن، امیدوارند بتوانند سیستم مذكور را در آینده نزدیك ابداع كنند. الگوریتم مذكور به صورت خودآموز طراحی می شود تا تراشه كامپیوتری مورد اشاره به صورت خودكار فرآیند بو كشیدن را انجام دهد.
این تراشه كه فعلاً Loihi نام گرفته، با استفاده از ۷۲ سنسور شیمیایی و جمع آوری داده های مربوط به آنها تولید می شود و می تواند در گام اول ده نوع بوی مختلف را تشخیص دهد. انتظار می رود تعداد این بوهای قابل درك به تدریج افزایش یابد.
در آینده با استفاده از این تراشه می توان ربات هایی تولید كرد كه در حوزه های مختلف مانند امداد و نجات، كشاورزی، حفاظت از محیط زیست، كنترل كیفیت، پزشكی و داروسازی، تغذیه و صنایع غذایی و غیره كاربرد خواهند داشت.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب